Placinta cu iepure si verdeturi

de alice_ciobanu in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2012 | 3952 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  2 jumatati de iepure de casa, adica spatele intreg... pulpele  le pregatesc de o fripturica
  • 5 oua
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar
  • 1 ardei
  • 1 morcov mic ras
  • 200 gr spanac tocat
  • cateva buchetele de brocoli
  • boia de ardei dulce
  • sare de mare
  • piper proaspat rasnit
  • putina nucsoara
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 linguri suc de rosii
  • frunze dafin
  • boabe de piper
  • 3-4 foi placinta
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iepure si verdeturi:

Intr-o oala puneti la fiert spinarile de iepure alaturi de putina sare, cateva boabe de piper, frunze de dafin.  Lasati pana ce carnea e fiarta complet. Scoateti-o si dupa ce se raceste desprindeti-o de pe oase. Apoi o tocati marunt.

Intr-o tigaie inalta incingeti niste ulei, adaugati ceapa tocata, presarati putina sare si caliti. Cand devine aurie adaugati boiaua de ardei, amestecati energic. Aruncati peste ardeiul, gogosarul taiate cubulete potrivite, morcovul ras pe razatoarea mica si amestecati. Adaugati putina apa si lasati la fiert pana se inmoaie legumele. Puneti carnea de iepure tocata, vinul sare dupa gust, sucul de rosii si lasati la fiert pana scade. 

Intr-o cratita caliti spanacul cu nucsoara, putina sare de mare si piper proaspat rasnit.

Separat caliti putin bucatelele mici de broccoli.

Pregatiti o tava rotunda (26cm) ungand-o bine de tot cu unt. Asezati o foaie de placinta, ungeti cu unt topit sau putin ulei, asezati a doua foia de placinta, ungeti iarasi si tot asa pana terminati cele 3-4 foi... eu am avut 3 si jumate' ca s-a flendurit la decongelat si manevrat si .... asta e. Aranjati-le astfel incat sa fie intinse pe toata suprafata tavii, inclusiv pe margini. Buuunn!

Puneti apoi, cu lingura si nivelati, o jumatate din compozitia de legume si carnita. Peste intindeti un strat din jumatate de compozitie de spanac. Apoi procedati la fel cu celelate doua jumatati din compozitii.... adica iar strat de carnita, iar strat de spanac. Deasupra puneti bucatelele  mici de broccoli, calite separat. Peste toate astea intindeti cu pensula stratul de oua bine batute.

Dati la cuptor la foc moderat si coaceti pana ce se intareste.

Serviti-o rece! E sublim!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iepure si verdeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dobrezaira 1

26.10.2012, 12:59

delicios, as manca o felie

adry88 1

26.10.2012, 13:38

buna

epurasha2bb 1

04.12.2012, 21:10

trecand peste faptul ca mi-ai tocat marunt verisorul trebuie sa admit ca reteta e absolut divina! si pentru mine si originala fiindca e prima oara cand personal aud de bunatatea asta! arata foarte foarte bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne de miel si Tan-Tan marocan